Empathie op het Design Thinking Conference 2018 ??‍♂️

Afgelopen 2 dagen was ik aanwezig bij de Design Thinking Conference in het Tabacco Theater in Amsterdam. Een thuiswedstrijd dus.

Leuk Design Thinking. Maar wat is het nou precies? Ik heb deze vraag aan verschillende Design Thinkers gevraagd die aanwezig waren bij dit event. Waar ik eerst Design Thinking zag als een methode, kwam ik tot de conclusie dat het meer is dan dat.

Design Thinking betekent kritisch kijken, het constructief bespreken van problemen en onszelf verrassen met nieuwe perspectieven. Het betekent opnieuw in kaart brengen en zeker zijn van het probleem dat we oplossen. Het betekent voelen en bespreken hoe we écht empathisch kunnen zijn.  Het betekent experimenteren en nieuwe perspectieven testen. En weer opnieuw beginnen.

In plaats van definities, tool en showcases, zat het programma vol met inspiratie en verrassingen. Zo werd ik aan mijn haren getrokken door Adam StJohn Lawrence, als onderdeel van een workshop ‘human interactions’. Maar de conferentie werd geheel gemaakt door mijn Design Thinking peers met wie we het Design Thinking gedachtegoed verder hebben vormgegeven.

https://www.facebook.com/arne.van.oosterom/videos/pcb.901520566716542/10156726115508810/?type=3&theater