De verborgen boodschap van Michelangelo ?

Vroeger, nog niet zo heel lang geleden, had ik in mijn studentenkamer een grote poster van ‘de schepping van Adam’ hangen boven mijn bed. Ik heb het altijd een intrigerend schilderij gevonden. Maar dat Michelangelo in dit schilderij een verborgen boodschap had verstopt, ontdekte ik pas toen ik het boek ‘de beste versie van jezelf’ van neuropsycholoog Sitskoorn aan het lezen was.

De schepping van Adam.

In dit boek staat beschreven dat Michelangelo al in het begin van de zestiende eeuw geweten zou hebben hoe belangrijk de verbinding tussen denken & doen is voor de mensheid. Hij zou deze kennis in een geheime code verwerkt hebben in zijn beroemde fresco op het plafond in de Sixtijnse Kapel van het Vaticaan.

De ontdekking door Meshberger

De arts Frank Lynn Meshberger beschrijft in 1990 in een medisch vakblad voor het eerst over de verstopte boodschap van Michelangelo. In de paper laat de arts overtuigend zien hoe God en de engelen samen met de mantel van God een anatomisch correct beeld van de menselijke hersenen weergeven. Adam lijkt via de vinger en de arm van god het intellect te ontvangen: datgene waardoor je het heden kunt ontstijgen, waardoor je kunt creëren en proactief kunt zijn. God maakt Adam een homo sapiens, een waarachtig wijs mens.

De geheime boodschap van Michelangelo.

Hoe kwam de kunstenaar aan dit inzicht?

Michelangelo ontleedde dode lichamen en had daardoor grote kennis van het menselijke lichaam en waarschijnlijk dus ook van de hersenen. Dit zou de precisie van de verborgen boodschap in het schilderij kunnen verklaren.

Laten we deze geheime boodschap van Michelangelo meenemen en de verbinding zoeken van denken & doen. Dit is waar Think in Design jou en je bedrijf bij kan helpen.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave