Theorie eigen maken

Strategie maken is een continu proces en heeft tijd en aandacht nodig. Tijd die jij misschien niet altijd hebt, want je hebt een bedrijf te runnen. Ik help je creativiteit en structuur aan te brengen in je gedachtegoed. Dit doe ik door de  juiste methodes 💆🏻 & theorie 📚 in te zetten bij de verschillende strategische uitdagingen waar jij en je bedrijf mee te maken hebben. Een greep uit mijn theorie:


Design Thinking
(ontdek het probleem)

Elk probleem heeft een oplossing.

Deze methode is bij uitstek geschikt voor het oplossen van complexe problemen. De mens staat centraal binnen de methodiek door problemen vanuit menselijke behoeften te definiëren. De kunst is deze behoefte te ontdekken en goed te begrijpen. Hierbij maken we continu sprongen naar voren en naar achteren. Steeds open, vooruitkijken, terugkijken met de behoeften van de klant als centraal punt. Het proces is dan wel niet lineair, maar het heeft wel vaste elementen: needfinding, experimenteren, prototypen, leren en verbeteren.

Mijn ervaring met Design Thinking
Na mijn studie ging ik aan de slag bij het creatief strategiebureau Wecanbeheroes waar ik bijna 3 jaar met veel plezier werkte. Als zogenoemd hero werkte ik aan strategische uitdagingen van grote bedrijven en zo leerde ik op strategisch niveau mee te denken. On the job en in Wecanbeheroes academies ontdekte ik de design thinking methode. Deze manier van denken is nu een belangrijk onderdeel geworden van mijn manier van werken.


Lean Startup
(bouw het juiste)

Oud startup Acuera.

Een methode voor beginnende bedrijven om snel te onderzoeken of een product kans van slagen heeft. Bij Lean Startup wordt gesproken over een Minimum Viable Product. Dit (deel van een) product werkt al en voldoet aan bepaalde minimum eisen, maar is nog niet perfect of volledig. Op deze manier test je zo snel mogelijk of jouw oplossing waarde heeft voor de klant.

Mijn ervaring met Lean Startup
In 2013 ben ik afgestudeerd in Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens mijn master verkocht ik met een aantal vrienden houten zonnebrillen met onze startup Acuera. Waar andere vrienden eerst vraagtekens bij het idee hadden, lagen onze houten brillen een jaar later in de winkel in 6 verschillende steden in Nederland. Verder begeleidde ik tijdens mijn studie startups voor het Erasmus Centre for Entrepreneurship om binnen 100 dagen van idee tot een eerste verkoop te komen. Want je idee is pas levensvatbaar als iemand bereid is te betalen.


Agile
(bouw het juiste supergoed)

Agile werken in grote organisaties.

Een manier van organiseren die draait om flexibiliteit. Het stelt je in staat om sneller en beter op klantwensen in te spelen en als organisatie wendbaar te zijn. Met minder hiërarchie en managers, en meer werkplezier en autonomie. Flexibele strategie, multidisciplinaire teams, in korte cycli én visueel werken zijn belangrijke kenmerken van een wendbare organisatie.

Mijn ervaring met Agile
Sinds maart 2017 werk ik voor ABN AMRO N.V.. Niet lang nadat ik voor dé bank ben gaan werken, startte ik met mijn team met agile werken. Op dit moment ben ik scrum-master van mijn team en in het bezit van een scrum-certificaat. Als je tijdens mijn studie had gezegd dat ik voor een bank zou werken, dan had ik je niet serieus genomen. Nee, ik ging liever werken voor een klein bedrijf waar ik een verschil kan maken. Maar toen ik na een aantal jaar werkervaring de keuze had om voor ABN AMRO te werken was dat voor mij de logische volgende stap: ik wil graag impact kunnen maken met wat ik doe.


Deze methodes zorgen voor meer snelheid in de ontwikkeling van je product, meer plezier en creativiteit in je team & meer waarde voor de klant. Benieuwd hoe Think in Design werkt? ?

– Lees over mijn werkwijze

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave